"איראן היא האיום העיקרי על אבטחת הסייבר במזרח התיכון"

רוב החברות הישראליות מודעות לאיומים הקיברנטיים ולא נפגעו

 

ראש מערך הסייבר הלאומי של ישראל (INCD), יגאל אונא, נשא דברים בשבוע הסייבר של אוניברסיטת תל אביב:

 

"איראן ובעלי בריתה ממשיכים להיות האיום הקיברנטי העיקרי על המזרח התיכון", אמר אונא. "ישראל מוכנה לאיומים קיברנטיים, יש לנו את היכולת להגיב בחוזקה נגד ההתקפות, לא בהכרח באותם אמצעי תקיפה".

 

לטענתו של אונא, הוכחה לכך שהאיראנים היו בין השחקנים הפוליטיים הפעילים במרחב הקיברנטי, היא שאיראן פועלת באופן קבוע ועקבי כדי לתקוף מגוון מטרות לצורך איסוף מודיעין, שינוי חשיבה, ופגיעה או הרס של מערכות. איראן היא גם אחת מהמדינות היחידות שמפעילות התקפות הרס מן הסוג הזה, בעיקר נגד מדינות המפרץ, כך אמר.

 

בין המגמות החדשות והנפוצות יותר: התמקדות נוספת בתקיפת שרשרת אספקה, התקפות כופר על חברות גדולות, עליות משמעותיות בחשיפות החולשה של תשתיות טכנולוגיות שונות, ועל הפחתה משמעותית בזמן שבין גילוי החולשות לבין ניצולן.

 

בכנס, שנערך באוניברסיטת תל אביב ובמרכז בלווטניק, הציג אונא את תוצאות הסקר החדש של ה-INCD שנערך בחברות במגזר הפרטי. על פי הסקר, 68% מהחברות חוו לפחות התקפת סייבר אחת או ניסיון להתקפת סייבר על הארגון שלהם. ב-63% מהאירועים דווח כי לא נגרם נזק.

 

הסקר הראה גם כי ל-84% מהחברות יש תקציב של אבטחת סייבר, ו-80% מהן אומרות שזה בעדיפות גבוהה עבורם. הדבר נכון במיוחד בקרב חברות מידע ותקשורת וחברות עם פעילות בינלאומית. בנוסף, ל-75% מהחברות יש מומחה לאבטחת סייבר, ו-60% מהארגונים מעדכנים את הדירקטוריון שלהם בנוגע לתחום זה אבטחה לפחות פעם אחת ברבעון.

 

הסיבה העיקרית להשקעה בסייבר היא המודעות של ההנהלה לנושא. מודעות זו היתה שכיחה יותר בקרב ארגונים בעלי פעילות בינלאומית.

 

300 חברות השתתפו בסקר, שנערך על ידי MIS עבור INCD. חברות אלו, כולן מהמגזר הפרטי, מייצגות את תחומי העסקים השונים.