מדריך למתחילים לטעום יין בפעם הראשונה

לנסות יין בפעם הראשונה יכול להיות מרתיע. מההיסטוריה העשירה שלו המשתרעת על פני תרבויות רבות ועד לסוגים והזנים העצומים שיש בה, המורכבויות של היין יכולות להיות מוחצות. אם אתה חובבן, המדריך הזה ילווה אותך בהרפתקה של גילוי יין.

מה זה יין

יין הוא משקה אלכוהולי פופולרי המיוצר ממיץ ענבים מותסס. פירות כמו תפוחים, שזיפים ואפילו אורז יכולים לשמש גם לייצור יין. זני ענבים רבים מזוהים עם אזורים ספציפיים לגידול יין או אזורים ברחבי העולם.

 

נראה כי יין הוא משקה פשוט שהופך מסובך יותר ככל שאתה לומד אותו יותר. אך ההערכה האמיתית ליין תלויה בהבנת מורכבותו. הסרת המגוון שלה מתחילה בידיעה איך זה קרה.

איך מייצרים יין

השלבים המדויקים בעיבוד ענבים ליין עשויים להשתנות בהתאם לסוג היין המיוצר. אך ישנם חמישה צעדים בסיסיים כיצד להכין יין.

 

קטיף – הענבים נחתכים מהגפן ואז נאספים למסירתם לכרית הריסוק.

ריסוק – גבעולים מוסרים מאשכול הענבים כהכנה לתהליך הריסוק.

תסיסה – תסיסה היא התהליך בו הופכים סוכרים מהפרי לאלכוהול.

הזדקנות – זה מגיע כאשר נוצר הטעם העז של היין.

בקבוק – כאשר מגיעים לתהליך היישון המלא, היין אמור להיות מבוקבק.

אחסון – רוב היינות בבקבוקים מאוחסנים במקררי יין המיועדים לאחסון ארוך טווח.

מאפייני היין

הבנת המאפיינים העיקריים של היין תעזור לך לזהות את הסוג המתאים לטעמך. ההיבט הבסיסי של היין כולל:

 

חוּמצִיוּת

החומציות ביין בדרך כלל טעימה של טארט ושכל. אתה עלול להרגיש תחושת עקצוץ בצד ובקדמת הלשון שלך כאשר אתה לוגם. אם אתם מעדיפים סוג יין עשיר יותר, עליכם לבחור בסוג פחות חומצי.

 

דִבעוֹן

טאנין מקורו בעור ענבים וחביות עץ אלון בהן מיושן היין. רכיב זה מוסיף ליין מרקם, מורכבות ומרירות. אם אתם אוהבים את הטעם המר, עליכם לבחור ביין עתיר טאנין.

 

מְתִיקוּת

המתיקות של היין מגיעה מרמה גבוהה יותר של שאריות סוכר. אתה עלול לחוש טעם מתוק על קצה הפה שלך, מה שעלול לגרום לעקצוצי הטעם שלך.

 

כּוֹהֶל

היין הממוצע מכיל 10-15% אלכוהול. ליינות עם ריכוז אלכוהול גבוה יותר יש טעם נועז יותר.

סוגי יין

לאחר שתכיר את מאפייני היין, עליך ללמוד על חמשת הסוגים העיקריים שלו.

 

יין אדום

יין אדום עשוי משילוב של מיץ ענבים וקליפות ענבים. שילוב זה מעניק ליין את צבעו הכהה. קברנה סוביניון, מרלו, פינו נואר וזינפנדל הם אפשרויות טובות למתחילים ביין.

 

יין לבן

יש מי שחושב שיין לבן עשוי מענבים לבנים בלבד. אבל הוא עשוי גם מענבים אדומים ושחורים. הוא מדגיש יותר תווי חומצה וטעם ענבים של הענבים.

 

יין ורדים

יין בצבע ורוד עז זה מיוצר עם זמן תסיסה קצר יותר. סגנון נוסף להכנת יין זה הוא על ידי ערבוב יין אדום ולבן.

 

יין קינוח

יין קינוח ידוע במתיקותו ובאירוע הגשתו לאחר הארוחה. יש בו סוכר שיורי ברמה גבוהה.

 

יין מבעבע

יין מבעבע, או שמפניה, משמש בדרך כלל במהלך מסיבות בגלל המאפיין המבעבע שלו. הבועות הנוצצות מגיעות מתהליך התסיסה השני.

איך לטעום יין

החלק המהותי האחרון בהערכת היין הוא טעימה ממנו. להלן מספר צעדים קלים בנושא טעימות יין.

 

תראה

בחנו את מראה היין וזיהו את הצבע הבולט ביותר. מערבול את היין בכוס והבחין בטיפות היין המתפתחות בצד הכוס. זה מעיד על הימצאות אלכוהול ביין.

 

לְרַחְרֵח

יש להריח את ארומת היין ולזהות אותו כדי ליצור רושם ברור. ישנם כמה ניחוחות שנמצאים בכוס יין.

 

טַעַם

בטעימת היין, התמקדו בטעם ובתחושה. שטף אותו בתוך הפה שלך כדי לקבל את האפקט המלא של טעמו. יתכן שתזהו את אחוז המתיקות, הטאנין, החומציות והאלכוהול שבטעם.

 

לְנַתֵחַ

לאחר טעימת היין, כעת תוכלו לשקול את איכותו. אתה יכול גם להתמקד בטעם לוואי וכמה זמן זה יתעכב על החיך שלך.

 

שורה תחתונה

 

לנסות יין בפעם הראשונה יכול להיות מאיים בגלל המגוון הרחב שהוא מציע. אך המפתח להערכת היין הוא הכרת אופיו. למידע נוסף על 5 הגורמים שיכולים להרוס יין ככל שהזמן עובר לחצו כאן.